Arhavi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Belgegeçer : 0 466 312 41 07
WEB https://arhavimtal.meb.k12.tr
Adres : Cumhuriyet Mahallesi 12 Mart Caddesi No/75 Arhavi
VİZYON : Ülke ekonomisinin ve iş yaşamının ihtiyacı olan, nitelikli işgücünü, çağdaş, demokrat ve analitik düşünceye sahip bireyler yetiştiren alanında örnek ve öncelikle tercih edilen bir okul olmak.”
MİSYON : "İyi yetişmiş gençler ülkemizin kazancıdır" anlayışı ile üreten, geleceğe güvenle bakan,Milli, manevi ve evrensel değerleri benimsemiş, çağın gerektirdiği birikime, donanıma sahip, bilgiyi paylaşan ve çok yönlü kullanabilen, araştırma becerisine, çevre bilincine ve doğa sevgisine sahip, mutlu ve kendisiyle barışık bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :Normal öğretim uygulanıyor
Saatler : Dersler sabah 08:15 - 12:15 öğlen arası 12:15 - 13:00 Öğleden sonra 13:10 - 15.35 ( Pazartesi : 17.15, Salı : 16.20)
Isınma : Kalorifer ile ısınıyor.
Pansiyon : Pansiyonumuz bulunmamaktadır.
Servis :
Ulaşım : Kara yolu ile ulaşım imkanı bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri : Cumhuriyet Mahallesi 12 Mart Caddesi No:75 Arhavi/ ARTVİN
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 1300 Metre mesafededir.
Kontenjan Bilgileri : 68
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Okulumuz sınavsız öğrenci almaktadır.
Sportif Etkinlikler : Futsal, Basketbol ve Masatenisi dallarında takımlarımız bulunmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : 1) Okulumuz adına 2019 başvuru döneminde hazırlayıp sunduğumuz "Romanya'da Asansör Sistemleri Eğitiminde Arhavi Öğrencileri" isimli Erasmus+ KA102 Mesleki Eğitim Öğrenici Hareketliliği projemiz Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiştir. Okulumuz öğrencilerinden on kişilik gurup 2019-2020 öğretim yılınca proje kapsamında Romanya' da iki hafta süre ile staj yapacaklar. Öğrencilerimiz Şubat ve Mayıs aylarında iki gurup ve birer öğretmen eşliğinde Romanya' ya gidecekler. Projenin toplam hibe miktarı 18.200 Euro olarak belirlenmiştir. 2) Okulumuz adına 2020 başvuru döneminde hazırlayıp sunduğumuz "Lake Boya ve CNC Makineleri Stajı " isimli Erasmus+ KA102 Mesleki Eğitim Öğrenici Hareketliliği projemiz Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiştir. Proje kapsamında öğrencilerimiz Romanya ve İtalya'da staj yapacaklardır. Projenin bütçesi 42.000 Euro olarak belirlenmiştir.